3 Regels voor Influencer marketing relaties

Een callcenter inhuren voor een goede marketing
September 29, 2018
SEO in Haarlem de juiste keuze vinden
March 13, 2019
Show all

3 Regels voor Influencer marketing relaties

Influencer Marketing Regel 1: Volg, observeer en luister
Volg bloggers en Instagram Influencers die schrijven over uw onderwerpen, over geschikte producten, diensten of merken. Observeer het verloop van de gesprekken en reacties van de volgelingen. Luister en kijk hier hoe de commentatoren reageren op de bedragen.

De sociale signalen van de individuele bijdragen laten zien hoe relevant de bijdragen zijn in de community, welke reacties ze teweegbrengen en wie de volgelingen, commentatoren en verantwoordelijke van de individuele bijdragen zijn. Op deze manier kunnen verdere interessante Influencers worden gevonden en opgeslagen op de respectievelijke onderwerpen.

Influencer Marketing Regel 2: Bijdragen en deelnemen
Controleer of een actuele post van een blogger of influencer overeenkomt met uw onderwerpen:

Netwerk met de Influencers
Vergelijk, share en becommentarieer zo nodig de bijdragen van de Influencer. Op deze manier trekt u ook de aandacht van de Influencer en zijn of haar volgelingen. Doe mee aan de discussie, toon interesse. Een voortdurende discussie op een blog of in de sociale media is de beste manier om direct contact te maken. Dit geeft u de mogelijkheid om de post en, indien nodig, de discussie op te pakken.

Controleer of de blog de mogelijkheid biedt om een gastartikel te publiceren. Merk op dat de teksten en bijdragen exclusief moeten zijn voor de Influencers. Denk na over met welke onderwerpen je de individuele influencers wilt aanspreken en welke toegevoegde waarde je ze kunt bieden.

Influencer Marketing Regel 3: Respectvol relatiebeheer
Zodra het eerste contact met de influencer tot stand is gekomen en de belangstelling is gewekt, zijn er veel verschillende manieren om het contact en de relatie te intensiveren. Neem direct contact op met de blogger via telefoon of mail of via social media, afhankelijk van de gelegenheid en voorkeur.

Spreek de eerder verzamelde Influencers persoonlijk en doelgericht aan. Massa mails zoals in de klassieke direct marketing zijn hier niet erg veelbelovend. Een persoonlijke noot is een teken van waardering. Neem bijvoorbeeld een actueel onderwerp of artikel van de influencer en laat zien dat u zich met de inhoud heeft beziggehouden en heeft nagedacht over wat interessant kan zijn voor de influencer in uw onderzoek. Communiceer significante toegevoegde waarde voor de influencer.

Wees eerlijk en transparant in uw onderzoek. Als u wilt dat een influencer over uw product schrijft, communiceer het dan op die manier. Je kunt ook even bij een Influencer Marketing bureau langsgaan om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen.

Comments are closed.